Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukiew,dawniej zwana potocznie karpielą. W dawnych czasach brukiew byla pokarmem ludzi ubogich,dzisiaj mało kto o niej pamieta.Długo szukałam nasion brukwi,az przypadkiem natrafiłam i kupiłam,zasiałam i wyrosła pięknie.Brukiew zawiera w sobie sole mineralne i dośc dużo witamin.Kto ma problemy z zaparciami lub puszysta sylwetką niech siegnie po brukiew poniewaz jest niskokaloryczna.Posiada równiez działanie antyrakowe.Jednak nadmiar spożycia brukwi może doprowadzić do niedoczynności tarczycy.Jedzmy brukiew ale z umiarem.Doskonała jest duszona,mozna z niej przygotować wspaniała zupę i pyszne surówki.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki