Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Botwinka z jajkiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 29
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1290
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 29
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1290
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy, kroimy w dość drobną kosteczkę. Mięso kroimy na drobne kawałki. Warzywa i mięso zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
Botwinkę bardzo starannie płuczemy, kroimy razem z małymi buraczkami. Zalewamy niewielką ilością zakwaszonej sokiem z cytryny wody, gotujemy pod przykryciem 15 minut. Przelewamy do rosołu.
Śmietanę mieszamy z mąką i koncentratem buraczanym. Wlewamy do gotującej się zupy, mieszamy i przez moment gotujemy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Zupę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 4 zł</strong>Źródło: Rewia