Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bośniackie kotleciki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mielone mięsa, białko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, sodę, dwa rodzaje pieprzu oraz paprykę. Z powstałej masy uformuj małe kiełbaski, ułóż je na sporym talerzu, przykryj folią spożywczą i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso grilluj w piekarniku z funkcją grill w temperaturze 190°C do momentu, gdy mięso przestanie być surowe (ok. 25 minut).
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki i podpiecz w piekarniku, aż będą miękkie. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Pora podziel na kawałki. Całość podsmaż na rozgrzanej patelni. Danie podawaj z podpieczonymi warzywami polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo