Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia węgierska ,pełna wyrazistego smaku. Pyszne danie jednogarnkowe.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wołowinę pokroiłem na cienkie paski ,seler ,marchew i pietruszkę w słupki ,a cebule w kostkę. Mięso i warzywa podsmażyłem na połowie oliwy ,przykryłem i dusiłem do miękkości. Na pozostałej oliwie usmażyłem pieczarki pokrojone na plasterki ,przełożyłem do warzyw. Dodałem pokrojone kostkę ogórki i paprykę ,ketchup ,groszek i koncentrat. Przyprawiłem solą i pieprzem cayenne. Wymieszałem i dusiłem jeszcze kwadrans. Podałem z pieczywem.