Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf Stroganow"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Cebulę potnij w piórka i zeszklij na oleju w garnku. Dodaj pokrojone w paski i obtoczone w mące mięso.
Po 10 minutach smażenia dołóż pociętą w kostkę paprykę i zalej całość bulionem. Wsyp sól, pieprz oraz paprykę. Dorzuć liście laurowe i ziele angielskie.
Przykryj garnek pokrywą i duś mięso na wolnym ogniu przez około godzinę.
Połącz śmietanę z przecierem pomidorowym i gorącym wywarem.
Dolej sos do wołowiny i mieszając, gotuj jeszcze 5 minut.Źródło: Super TV