Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczkowe zawijańce"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Z boczku wykroić płat. Oprószyć go solą, posmarować musztardą, posypać posiekanymi ziołami i przyprawą grillową.
Zwinąć ciasno w roladę, spiąć za pomocą wykałaczek lub krótkich igieł kuchennych.
Roladę pokroić ostrym nożem na grubsze plastry, czyli zawijańce. Zawijańce nabić na zwilżone patyczki do szaszłyków. Piec na rozgrzanym grillu ok. 30 minut, od czasu do czasu obracając.
Czas przygotowania: około 45 minutŹródło: Życie na gorąco