Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek zawijany z cebulką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 339
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 339
Składniki
Mięso myję i osuszam. Czosnek przeciskam przez praskę, a cebule obieram i kroję w półplasterki. Boczek nacieram czosnkiem, posypuję vegetą oraz przyprawą do mięsa. Rozkładam na nim cebulę. Pieprz zielony rozgniatam w moździerzu, posypuję nim cebule. Całość ciasno zwijam. Obwiązuję mocną bawełnianą nitką.
Roladę posypuję majerankiem oraz przyprawą do wieprzowiny i vegetą. Wkładam do lodówki na 8 godzin, a jeszcze lepiej noc. Następnego dnia piekę ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.Źródło: Tina