Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z mielonym mięsem i ogórkami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5607
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5607
Składniki
Boczek opłucz i natnij tak, aby powstał duży płat dający się łatwo zawinąć. Posyp solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na maśle na małym ogniu. Dodaj mielone mięso, usmaż i dopraw do smaku. Piekarnik rozgrzej do 180oC. Do mięsa dodaj jajko, wymieszaj.
Na płacie boczku rozłóż farsz z mięsa, na nim pokrojone wzdłuż korniszony. Mięso zroluj, zwiąż dratwą, włóż do brytfanki i wstaw do piekarnika na ok. 1,5 godz.Źródło: Świat kobiety