Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z chrupiącą glazurą"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Rozetrzyj nożem czosnek z solą na gładką masę. Połącz z imbirem, dżemem, sosem balsamicznym i oliwą.
Włóż do naczynia do pieczenia umyte i osuszone mięso. Natrzyj solą i pieprzem. Polej przygotowaną marynatą i odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 140 st. C. Wstaw mięso i piecz je ok. 3 godzin, aż będzie miękkie, a glazura się zeszkli. Po upieczeniu przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.
Boczek możesz zamarynować dzień przed pieczeniem i wstawić do lodówki. Będzie bardziej kruchy.Źródło: Olivia