Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam zielone pesto w Biedronce i postanowiłam część wykorzystać jako dodatek do pieczonego boczku. Znudziły nam się już gotowe wędliny, więc postanowiłam coś upiec. Boczek wyszedł przepyszny. Miał jedną tylko wadę było go zbyt mało ;-)
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 514
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 35
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2325
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 514
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 35
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2325
Składniki
Boczek umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wierzch boczku posolić, posypać pieprzem, a następnie posmarować pesto. Całość posypać jeszcze majerankiem i na wierzch ułożyć liście laurowe, pokrojoną bazylię, miętę.
Przed wstawieniem boczku do piekarnika, wlać na dno naczynia pół szklanki wody. Całość piec 1 godzinę 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego :-)