Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa lub osobne danie ;-D
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1759
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1759
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Wlej na patelnię nieco oliwy i postaw na małym ogniu. Dodaj drobno pokrojony boczek. Usmaż go na złoto mieszając od czasu do czasu i zdejmij patelnię z ognia.
Pokrój pomidory i dorzuć do boczku. Dodaj bób z zalewą i podgrzewaj na niedużym ogniu, aż zawrze, a sos trochę odparuje i zrobi się kremowy.
Domieszaj jeszcze nieco oliwy extra vergine i octu, a następnie dopraw do smaku. Posyp Bób listkami bazylii i postaw naczynie na stole.