Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne gołąbki z paluszkami rybnymi"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym. Paluszki rybne usmażyć na oleju.
Jeszcze ciepłe paluszki rybne układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.
Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium