Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok z pistacjami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Składniki
Kurczaka, indyka, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Całość zalej wodą i ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut.
Mięso oddziel od kości, zmiel dwa razy z warzywami i wątróbkami. Do masy dodaj jajka, śmietanę, posiekane pistacje, imbir, gałkę, sól, pieprz i sos sojowy. Foremkę wyłóż słoniną, tak aby końce wystawały poza brzegi. Włóż masę i przykryj wystającymi końcami.
Piecz 70 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo