Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok z jajkami i warzywami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Zalewę z ogórków połącz ze szklanką wody, dodaj żelatynę i odstaw do napęcznienia. Całość podgrzej na małym ogniu. Gdy żelatyna się rozpuści, odstaw do wystudzenia.
Do przestygniętej żelatyny dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo w posolonej wodzie. Wystudź je i obierz. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie razem z groszkiem i kukurydzą, zagotuj w posolonej wodzie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Szynkę, ogórki i dwa jajka pokrój w drobną kostkę. Gotowy blok oddziel od foremki za pomocą noża (najlepiej przełożyć masę do kilku mniejszych foremek, aby łatwiej było ją wyjąć).
Podawaj pokrojone w centymetrowe plastry ze świeżym pieczywem.Źródło: Na żywo