Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok z drobiu pod pierzynką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Składniki
Ziemniaki obierz i gotuj 25 minut w posolonej wodzie. Odcedź i jeszcze ciepłe zmiel. Do zmielonej masy dodaj 2 łyżki masła, śmietanę oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce masła. Dodaj do mięsa. Wsyp łyżeczkę majeranku i wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Formę dokładnie wysmaruj pozostałym masłem. Na spód wyłóż masę mięsną i równomiernie ją rozsmaruj. Na mięso wyciśnij keczup. Piure ziemniaczane przełóż do szprycy cukierniczej.
Na wierzch zapiekanki delikatnie wyciskaj spore rozetki (jedna tuż przy drugiej). Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200° C przez około 45 minut. Zapiekankę pokrój w plastry. Przed podaniem udekoruj świeżym majerankiem. Podawaj z sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo