Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki zapiekane z ryżem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2094
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2094
Składniki
Ugotuj ryż. Kotlety ubij i delikatnie ponacinaj ich brzegi, by się nie zawijały w trakcie smażenia. Posól je, dopraw pieprzem i szybko obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni z połową oleju.
Gotowe kotlety przełóż do brytfanny. Rozgrzej na patelni resztę oleju, dodaj pokrojoną w paski paprykę, dopraw solą, pieprzem i zalej białym winem. Dołóż ugotowany ryż, całość wymieszaj i podgrzej.
Tarty ser, żółtko i śmietanę roztrzep. Rozłóż ryż z papryką na kotletach i przykryj mieszanką serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i zapiekaj do przyrumienienia. Podawaj z surówkami.Źródło: TV14