Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i można jeść z ziemniakami, ryżem, makaronem, lub chlebem. Jednym słowem uniwersalne.
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 812
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 341
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 812
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 341
Składniki
Mięso kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy ręką, na patelni roztapiamy masło z odrobiną oleju, to żeby się nie przypalało podpiekamy mięso z obu stron i zdejmujemy z patelni.
Na ten sam tłuszcz dajemy cebulkę, czosnek i lekko obsmażamy, dorzucamy pokrojone pieczarki, posypujemy wegetą i słodką papryką. Gdy pieczarki zmniejszą objętość, dodajemy podpieczone mięso, oraz pokrojony drobno seler, posypujemy kminkiem mielonym i dusimy ok. 15 minut co chwilę mieszając i podlewając wodą.
Śmietanę, mąkę, chrzan, sok z cytryny i musztardę dokładnie mieszamy i wlewamy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem.
Podajemy z czym chcemy, bo pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, czy chleba :)