Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie winogronowym"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Z mięsa wycinam osiem plastrów, rozbijam je lekko, przyprawiam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
Mięso, delikatnie oprószone mąką, kładę na rozgrzany tłuszcz. Smażę z obu stron na złoty kolor. Posypuję solą, pieprzem i ziołami. Podlewam wodą, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Winogrona myję, obrywam i rozgotowuję, dolewając wino. Przecieram przez sito.
Dodaję pozostałe oprócz oleju. Miksuję blenderem na gładką masę. Zagotowuję i dodaję olej.Źródło: Kobieta i życie