Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie kurkowo-śmietanowym"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 103
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1235
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5760
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 103
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1235
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5760
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na 5 plastrów. Każdy plaster delikatnie rozbij przez folię spo żywczą. Natrzyj słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Kurki rozmroź. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, posiekaj. Margarynę stop w brytfannie lub dużym rondlu. Włóż plastry mięsa, obsmaż z obydwu stron. Dodaj kurki (najlepiej pokrojone), cebulę i czosnek. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Zalej wywarem jarzynowym, duś pod przykryciem 30-35 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło, stop. Wlej śmietanę, zamieszaj, chwilę podduś. Sos przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie