Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z cukinii to pyszny letni obiad. Można go przyrządzić z kiełbasą albo w wersji wegetariańskiej z jej pominięciem. Każda wersja jest pyszna. Bigos z cukinii jest propozycją na lekki smaczny obiad na ciepłe czy wręcz upalne dni. Robi się go bardzo szybko. Więc to też dobra propozycja dla zabieganych.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 193
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1916
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 352
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 89
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 193
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1916
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 352
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż się zeszkli. Ja całość przyrządzam na dużej patelni typu wok
Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, delikatnie solimy i smażymy razem z cebulą aż woda spod pieczarek w większości odparuje
Następnie dodajemy startą na grubej tarce cukinię i gotujemy razem ok 10 minut. Cukinia puści sporo soku, więc nie ma potrzeby podlewać bigosu wodą, chyba że ktoś woli bardziej płynne danie
W tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną na plasterki kiełbasę, a następnie dodajemy do bigosu
Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę przecieru i doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Bigos możemy serwować solo lub z dodatkiem pieczywa