Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego dla wegetarian.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie: Kapustę zalać 4 łyżkami wody i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śliwki pokroić w paski. Cebulę, czosnek, marchewkę zeszklić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy. Następnie dodać do kapusty, włożyć pokrojone kotlety sojowe i dusić na wolnym, po dwóch minutach duszenia oprószyć mąką dodać wszystkie zioła, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gotować około 20 minut. Po ugotowaniu wyjąć listek laurowy, pieprz, goździki, ziele angielskie. Potrawę posypać natka pietruszki i podawać z pieczywem. SMACZNEGO