Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny bigos zawiera mięso ale bezmięsny również może być bardzo smaczny :) Oprócz kapusty kiszonej do potrawy dodajemy paprykę, cebulę oraz maślaki:) Zaskakujące składniki i rewelacyjny smak:)
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14338
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14338
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Składniki
Kapustę odciskamy z soku /sok zachowujemy/, przekładamy do garnka i zalewamy wodą /do wysokości kapusty/. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości. Grzyby dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok.3 min. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę. Dodajemy maślaki i dusimy do miękkości. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Na koniec do grzybów dodajemy pokrojoną paprykę i przez chwilę razem podsmażamy /jedni wolą paprykę bardzo chrupką a inni wprost przeciwnie - miękką/. Zawartość patelni dodajemy do miękkiej kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty. Mieszamy, mocno podgrzewamy i podajemy:) * Mięsożercy mogą dodać podsmażoną wędlinę lub mięso:)