Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos staropolski z jabłkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 66
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7160
Polecam.
Odsłon: 1685
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 66
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7160
Polecam.
Odsłon: 1685
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Składniki
Grzyby namocz. Ugotuj, pokrój. Śliwki namocz. Osącz, pokrój.
Kapustę białą poszatkuj. Włóż do rondla, dodaj kapustę kiszoną, wlej szklankę wody, ugotuj.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso i wędliny drobno pokrój, dodaj do kapusty.
Dodaj grzyby, śliwki, cebulę i starte jabłka, wymieszaj. Wsyp przyprawy, wlej wino. Gotuj 40 min na małym ogniu. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie