Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10520
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10520
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w krążki, śliwki przekroić na pół a na kiełbasie zrobić nacięcia. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę cebuli, na to ułożyć białą kiełbasę oraz posypać suszonymi śliwkami. Wierzch kiełbasy posmarować olejem, następnie wyłożyć na kiełbasę resztę cebuli. Całość zapiekać w 180 C przez ok 45 minut pod przykryciem, po tym czasie wyjąć kiełbasę z piekarnika odsłonić pokrywę zalać czerwonym winem i dalej zapiekać przez ok 20 minut już bez przykrycia. Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym winie jest rewelacyjna w smaku. Przełamanie słodkiej śliwki z winem na białej kiełbasie daje niesamowity posmak. Smacznego!!