Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne i chrupiące placki ziemniaczane w wersji bezglutenowej, bez użycia mąki pszennej. Dzięki mące kukurydzianej uzyskują piękny złocisty kolor, serdecznie polecam :-)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1068
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1068
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
1. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, wtedy powstają wiórki, nam takie placki smakują najlepiej. Nadmiar wody odlewamy. 2. Podobnie cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy całe jajko, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz, mieszamy. 3. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, np. olej kokosowy i smażymy po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np. ze śmietaną lub z cukrem lub z innymi dodatkami. Smacznego :-)