Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto na pierogi bezglutenowe, jak do tej pory nie znam lepszego. Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, pierogi nie rozwalają się, a co najważniejsze smakują wybornie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ja wyrabiam robotem na średnich obrotach jakieś 7-8 minut. Ciasto powinno być klejące i jednocześnie elastyczne.
Tak wyrobione ciasto przekładamy do worka foliowego i po kawałku wałkujemy podsypując skrobią ziemniaczana. Ciasto wałkujemy na cienki placek.
Z ciasta wykrawamy koła, które napełniamy lubionym farszem.
Sklejamy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie po za gotowaniu przez około 3-4 minuty na średnim ogniu.
Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy zaraz po ugotowaniu. Smacznego !!!