Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bawarski rulon w piwie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Włoszczyznę oraz cebule obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cukinie oczyść, umyj, potnij w półplasterki. Jabłka umyj, wytnij środki z pestkami, miąższ razem ze skórką pokrój na cienkie cząstki.
Boczek umyj, wytrzyj. Mięso ułóż na deseczce. Przykryj folią i rozbij. Płat posyp solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w mięso, zwiń je. Rulon obwiąż nitką. Posmaruj olejem i ułóż w brytfance.
Rulon podlej bulionem i piwem. Piecz 75 minut w temp. 200oC. Po ok. 30 minutach do pieczeni dodaj pokrojone warzywa i jabłka. Posyp je solą oraz pieprzem. Danie udekoruj, np. ziołami.Źródło: Naj