Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z kiełbasą"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 931
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 122
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 931
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 122
Składniki
Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dorzuć białą kiełbasę w całości, a potem zeszklij dość drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W dużym garnku zagotuj ok. 2 litry wody. Wrzuć przygotowane , a także przekrojone na pół plastry szynki.
Po chwili gotowania dodaj łyżkę stołową octu oraz sól i pieprz do smaku.
Śmietanę wlej do miseczki, wymieszaj ją trzepaczką z kilkoma łyżkami wrzącej zupy i dolej do garnka.
Na koniec zagęść barszcz mąką rozrobioną w zimnej wodzie oraz dorzuć ugotowane na twardo i przekrojone na pół jajka.
Gotową gorącą zupę wlej do wazy. Możesz ją udekorować posiekanym grubym szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 45 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 280, Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax