Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na danie z bezglutenowym makaronem z zielonego groszku. Z dużą ilością warzyw, pesto bazyliowym i orzeszkami piniowymi.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3074
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3074
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię tniemy w cienkie plastry - najlepiej ze skórką. Jeśli jest młoda nie trzeba nawet wykrawać pestek. Brokuła dzielimy na różyczki. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Na oleju przesmażamy przeciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojony jarmuż i szpinak i chwilę smażymy. Dodajemy resztę warzyw. Jeśli używacie warzyw mrożonych to powinny wylądować na patelni przed świeżymi. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany makaron i pesto. Trzymamy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy orzeszkami piniowymi
Zamiast makaronu z zielonego groszku można oczywiście użyć pszennego makaronu barwionego szpinakiem.