Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad dla wegetarian.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 33
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 91
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1762
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 100
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 33
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 91
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1762
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść gładkie i twarde ciasto, uformować z niego cztery kule, posmarować olejem i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Wykonanie nadzienia: Szpinak umyć, usunąć twarde łodygi, liście drobno posiekać, posolić i odstawić na 20 minut. Ser rozkruszyć, wymieszać z jajkami i jogurtem, dodać gałkę muszkatołową, pieprz do smaku i 2 łyżki oleju. Szpinak dokładnie osączyć, następnie dodać do masy jajeczno-serowej. Składanie banicy: Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ciasto rozwałkować na cienkie plastry i układać w naczyniu na przemian z nadzieniem szpinakowym. Banicę posmarować olejem i naciąć nożem na krzyż. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.