Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Banany w panierce kokosowej"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Banany obierz, przekrój na połówki. Przypraw sokiem z limonki. Do miseczki wbij jajko, dodaj cukier trzcinowy, cynamon. Wymieszaj.
Do szerokiej miseczki wsyp wiórki kokosowe. Banany pojedynczo zanurzaj w jajku i od razu przekładaj do miseczki z wiórkami. Obsyp je dokładnie wiórkami i lekko dociśnij, aby panierka przywarła.
Gotowe panierowane kawałki owoców przełóż bezpośrednio na ruszt i grilluj powoli na najwyższej półce grilla. Banany powinny się lekko przypiec na wierzchu.Źródło: Dobry Tydzień