Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na danie bez mięsa. Zdrowe odżywianie - Fiteria.pl
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1626
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1626
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Składniki
Paprykę oczyszczoną z pestek pokroić w kosteczkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Ryż, paprykę, pomidory, posiekane jajko, bulion i starty parmezan dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Bakłażany pokroić w plastry lub w łódeczki, lekko opiec na grillu lub przysmażyć na patelni. Wykładać na posmarowaną masłem formę połowę bakłażanów. Na tę warstwę wyłożyć farsz, wyrównując powierzchnię i przykryć pozostałymi bakłażanami. Zapiekać przez 20 minut w 180°C.