Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan pod mozzarellą"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 63
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 63
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi
Bakłażan pokrój na plastry. Posyp solą, odstaw na 15 min. Opłucz, osusz. Natrzyj słodką papryką, oregano i pieprzem, skrop oliwą. Odstaw na 10 min.
Mozzarellę podziel na kawałki. Oliwki pokrój na plasterki. Pomidor obierz, pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Patelnię rozgrzej, ułóż bakłażany, smaż po ok. 2 minuty z każdej strony, ostudź. Z jednej strony posmaruj sosem pomidorowym, wyłóż cebulę, pomidory, oliwki i mozzarellę. Ponownie ułóż na patelni, przykryj, smaż 2 minuty.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie