Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bagietka z bekonem i omletem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Składniki
Bagietka z bekonem i omletem
PORCJE PRZYGOTOW.: 10 min. SMAŻENIE: 5 min. CENA: 2,30 ZŁ
Jajka roztrzep w misce. Lekko osól i dopraw pieprzem, rozmieszaj z mlekiem. Dodaj drobno posiekany szczypiorek. Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim dwa cienkie omlety.
Plasterki bekonu usmaż na suchej patelni, aż będą chrupiące i złote. Liście sałaty umyj i osusz. Pomidor umyj, osusz i pokrój w plasterki.
Bagietki przekrój na pół. Spodnią kromkę posmaruj ajwarem. Do każdej kanapki włóż liść sałaty, kilka plasterków pomidora, omlet ze szczypiorkiem i 2 plasterki chrupiącego bekonu.
Jeśli chcesz zaostrzyć smak kanapki, do ajwaru dodaj szczyptę papryki chili, np. w płatkach.Źródło: Świat kobiety