Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 875
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 875
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Kiełbasę oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach razem z umytą cukinią ze skórką. Po chwili odciśnij z warzyw cały sok.
Wtedy dodaj kiełbasę z cebulą, jajko, mąkę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj powstałą masę.
Przełóż ją do formy, a wierzch posyp obficie kaszą manną (dzięki temu powstanie ładna skorupka).
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Babka będzie gotowa po 50 minutach.
<strong>Przepis nadesłała: Martyna Kuźma</strong>Źródło: Kurier TV