Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka z tartych ziemniaków z dodatkiem mięsa mielonego, alternatywa dla kugla pieczonego kilka godzin z żeberkami, ale smakuje równie dobrze.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 285
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 285
Składniki
1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z ziemniakami.. 2. Do masy ziemniaczanej dodać mielone mięso, jajka, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. 3. Przełożyć babkę do blaszki. Piec w piekarniku przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C. .