Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki ziemniaczane z nadzieniem szpinakowym"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki i marchew drobno pokrój, dodaj jajka, kremówkę, ser, mąkę oraz masło. Całość dopraw i zmiksuj.
Szpinak umyj i posiekaj razem z czosnkiem. Podduś na maśle z dodatkiem gałki muszkatołowej, soli i pieprzu.
Na dnie foremek nałóż po łyżce masy ziemniaczanej, potem szpinak i kolejną warstwę zmiksowanych ziemniaków.
Wstaw babeczki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 40 minut.
Gotową przekąskę podawaj np. z sosem czosnkowym.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV