Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z owczym serem i kawiorem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
na ciasto wyjmij z lodówki przed m ciasta, by były zimne. Posiekaj masło, połącz z przesianą przez sitko mąką, ugniataj palcami, aż powstanie kruszonka. Możesz też dodać dwa żółtka. Wlej wodę, szybko zagnieć na gładką masę, wstaw do lodówki na pół godziny.
Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką, wyłóż nim foremki, delikatnie przyciśnij, nakłuj widelcem, foremki odstaw na chwilę. Piecz 20 minut w temperaturze 200°C. Po wyjęciu z piekarnika poczekaj, aż ostygną. Wyjmij babeczki z foremek, nakładaj do nich łyżeczką ser, udekoruj kawiorem. Możesz też zrobić inny farsz, np. z mielonego łososia, mielonych wędzonych szprotek lub białego serka z solą, pieprzem i natką pietruszki. Babeczki możesz upiec poprzedniego dnia i napełnić farszem tuż przed podaniem.Źródło: Dobry Tydzień