Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z groszkiem i kabanosem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 124
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 124
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wysmaruj blaszkę do pieczenia minimuffinek olejem.
Wytnij z ciasta 24 kółeczka o średnicy 7 cm. Umieść je widelcem w przygotowanej blaszce, ugniatając z czterech stron, by ciasto dobrze przylegało do otworów.
Włóż do każdego kulki z folii aluminiowej. Piecz przez 15 minut, aż ciasto zbrązowieje. Wyciągnij muffinki i odstaw na 5 minut, żeby przestygły.
Przygotuj masę (patrz ramka obok). Dodaj do niej starty ser, rozmrożony groszek i pokrojonego kabanosa. Ostudź i nadziej babeczki.
<strong>Jak to zrobić?</strong>
Rozpuść masło w garnku. Wymieszaj mąkę z mlekiem. Wlewaj do masła, ciągle mieszając, aż się połączą, a masa zgęstnieje. Jeśli okaże się zbyt gęsta, dolej jeszcze odrobinę mleka.Źródło: Olivia