Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z boczkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 143
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 184
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 143
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 184
Składniki
Boczek pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju podsmaż boczek, dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką.
W misce połącz rozpuszczone masło z mlekiem i jajkami. W drugiej misce wymieszaj mąkę ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Do miski z suchymi składnikami dodaj płynne, dokładnie wymieszaj.
Do ciasta dodaj podsmażone na patelni , pokrojony w kostkę ser. Wymieszaj. Ciasto przekładaj do papilotek. Piecz w temp. 180°C przez 40 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień