Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Składniki
Schab opłucz, osusz, rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty.
Kotlety posmaruj marynatą. Ułóż w miseczce. Przykryj kawałkiem folii i wstaw do lodówki na 2 godziny. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz i pokrój w paseczki.
Zamarynowane plastry schabu ułóż na deseczce. Rozłóż na nich paseczki papryki. Całość zwiń (ew. zepnij wykałaczkami). Na dużej patelni rozgrzej 3–4 łyżki oleju. Włóż roladki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Podlej wodą. Potem zmniejsz płomień i duś ok. 20 min. Podawaj np. z ryżem oraz surówką.Źródło: Naj