Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatycki bulion"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 4,40 zł
Suszone grzyby mun opłucz i mocz 15 minut w szklance letniej wody. Marchew obierz, pokrój w grubą kostkę. Kukurydzę oraz pędy bambusa osącz z zalewy.
Dymkę obierz, pokrój drobno razem ze szczypiorkiem. Białą część zeszklij na rozgrzanym oleju w rondlu. Piersi kurczaka pokrój w podłużne plasterki, oprósz pieprzem, solą i chili w proszku. Obtocz w mące. Wrzuć do cebuli.
Mięso krótko zrumień, całość zalej bulionem warzywnym. Dodaj namoczone wcześniej i pokrojone w plastry grzyby, sos sojowy oraz ocet. Wrzuć pokrojoną marchew, pędy bambusa i osączoną kukurydzę.
Całość gotuj na średnim ogniu do miękkości składników (ok. 30 minut). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozlej do miseczek.
Zupę podawaj z makaronem sojowym (10 dag) i pokrojonym w kostkę tofu (10 dag). Posyp 2-3 łyżkami prażonego sezamu i szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety