Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wzorowana na marokanskiej kuchni. Mozna do niej uzyc dowolnego miesa z kurczaka, smakuje równiez z wolowina, nie ma zbyt wielu skladników, jedynie duza ilosc przypraw nadaje jej smaku i niepowtarzalnego aromatu. Trzeba tylko zarezerwowac ponad godzine na samo gotowanie, ale w tym czasie zdazylam upiec ciasto :)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Mieso pokroic na kawalki i wymieszac z przyprawami. Przechowywac w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby nabralo aromatu przypraw. Pokroic cebulę i posiekac czosnek, wymieszac z tartym imbirem. Usmazyc kurczaka w oleju ze wszystkich stron i odstawic na chwile. Dusic mieszaninę cebuli z imbirem i czosnkiem w tym samym naczyniu przez 3 minuty i ponownie dodac kurczaka. Dodac bulion, liscie laurowe i sultanki i gotowac na malym ogniu przez 1 1/4 godziny, mieszajac od czasu do czasu. Pokroic marchewke i cukinie na kawalki. Po 45 minutach gotowania dodac marchewki, 15 minut pózniej cukinię i 5 minut przed koncem ciecierzyce. Doprawić sola i pieprzem i podawać razem z ryzem, kuskusem lub makaronem.