Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczny karczek"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 90
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 90
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, suszonym majerankiem i miętą (dodać jej tylko troszkę, by danie nabrało lekkiego aromatu, lecz nie stało się gorzkie). Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać masło. Obsmażyć schab przez kilka minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Przełożyć do brytfanki, podlać gorącym bulionem i wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika na godzinę.
Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 minut. Gotowe mięso przełożyć na półmisek, odkroić kilka plastrów, udekorować świeżą miętą i estragonem.
Tak przygotowany schab jest świetnym daniem obiadowym, ale równie dobrze smakuje na zimno pokrojony w plastry, podany z chlebem.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium