Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczne mięso z rusztu"
Składniki
Wszystkie marynaty łączymy. Zalewamy mięso i boczek i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Od czasu do czasu mieszamy, by marynata pokryła mięso i boczek.
Zamarynowaną karkówkę nabijamy na szaszłykowe szpadki lub zamoczone wcześniej w zimnej wodzie patyczki (co zapobiega ich przypalaniu się podczas pieczenia), na przemian z boczkiem, cebulą i papryką.
Szaszłyki układamy na tackach lub bezpośrednio na czystym, posmarowanym olejem grillu. Zaczynamy piec dopiero wtedy, gdy węgiel drzewny, koks itp. przepali się, zostanie żar i popiół (nie grillujemy na otwartym, ostrym płomieniu, gdyż spalimy mięso). Pieczemy około 30 minut, od czasu do czasu przewracając szaszłyki.
Wartość odżywcza jednej porcji 338 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 13 g.Źródło: Rewia