Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne curry"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Składniki
4 porcje • : 30 min • gotowanie: 90 minut • 245 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Zmiksuj pasty.
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na połowie oleju. Przełóż je do miski. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (5 minut). Dodaj pastę i smaż, mieszając (5 minut). Dodaj mięso, pomidory i wodę kokosową. Zagotuj i przykryj.
Przełóż do piekarnika, piecz godzinę. Dodaj bakłażany i cukier. Wymieszaj, piecz jeszcze 20 minut. Podawaj curry z ryżem, posypane posiekaną dymką.Źródło: Olivia