Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna pieczonka z fasoli na wędzonce"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Wsyp do dużej miski fasolę. Zalej zimną wodą, a następnie odstaw na 8 godzin.
Przepłucz dokładnie fasolę i włóż ją do dużego naczynia do pieczenia z przykryciem. Dodaj pomidory z puszki, oliwę, szałwię, wodę. Dopraw pieprzem oraz solą. Wciśnij ząbki czosnku. Wymieszaj dokładnie. Dodaj pokrojoną w grubą kostkę wędlinę i kiełbaski. Przykryty dokładnie garnek umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Piecz 2 godziny, aż fasola będzie miękka.
Wyjmij danie z piekarnika. Podawaj fasolę prosto z garnka, gorącą, z chlebem (kromki można podpiec w piekarniku, będą smaczniejsze).Źródło: Olivia