Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna gryczanka"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6532
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6532
Składniki
Wlej do rondelka dwie szklanki wody. Dodaj cynamon, anyż, kardamon i 1 łyżkę miodu.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na gotującą się wodę wysyp płatki gryczane, zagotuj i odstaw na bok. Możesz też użyć płatków błyskawicznych lub od razu ugotować płatki do miękkości.
Po kolei dodaj wszystkie suche . Jeśli będzie taka potrzeba, dolej trochę wody i miodu. Gotuj to jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Wyciągnij z rondelka cynamon, anyż i kardamon. 6. Dodaj owoce sezonowe.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień