Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Apetyczna tortilla"
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Oprósz polędwiczki solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim krótko mięso ze wszystkich stron. Przełóż polędwiczki do brytfanki i wstaw na 8-10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C.
Przestudzone mięso pokrój ukośnie w cienkie plastry. Umyj papryki i pokrój je w cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Sałaty opłucz i osusz. Wymieszaj z papryką i cebulą. Warzywa skrop oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
Tortille podgrzej na patelni, posmaruj śmietaną, nałóż warzywa i mięso, zwiń i przetnij ukośnie.
Czas przygotowania: 30 minut 334 kcal/1 porcja
<strong>KOSZT: do 28 zł</strong>Źródło: Tele Tydzień