Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam amura smażonego na złocisty kolor na maśle klarowanym, tak przygotowany amur, króluje na naszym wigilijnym stole obok karpia.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 899
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 899
Składniki
Filety z amura opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp solą i pieprzem z obu stron. Cebulę obierz i pokrój w plastry ułóż na rybie, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, z amura usuń cebulę. Jajka roztrzep w misce, do dwóch innych wsyp mąkę i bułkę tartą. Amura panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Podczas smażenia połóż po łyżce zwykłego masła na każdy kawałek ryby, żeby pod wpływem temperatury rozpuściło się i wsiąkło w rybę, będzie jeszcze bardziej aromatyczna i smaczna.
Przed podaniem możesz jeszcze skropić sokiem z cytryny. Polecam.